Cate ore are o zi?

De câte ori nu v-ați spus în ultima vreme: ce zboară timpul! Trăim într-o eră a vitezei, suntem stresați, parcă într-o continuă cursă contra cronometru, nu mai avem timp… timp pentru noi înșine…

Pornind de la faptul că în calendarul mayaș ultima zi este 21.12.2012, sunt persoane care afirmă că această dată reprezintă ziua apocalipsei, ziua sfârșitului. Iar acest sfârșit nu va fi generat de coliziunea Terrei cu un alt corp ceresc, ci de comprimarea timpului, teorie care are la bază rezonanța Shumman.

Planeta noastră are o frecvență de vibrație numită oscilație Shumman. Pe de altă parte undele cerebrale pot fi influențate de factori electromagnetici externi. Adepții teoriei susțin că valoarea rezonanței Shumman a planetei noastre a fost de 8Hz, valoare ce corespunde ritmului alfa al creierului uman, respectiv ritmul asociat stării de relaxare.

Începând cu anul 1978 valoarea rezonanței Shumman a început să crească, ajungând la valoarea de 13Hz. Această valoare corespunde ritmului beta al creierului uman, cel al activității conștiente, starea de trezie, de gândire analitică.

Concluzia adepților acestei teorii ar fi aceea că pentru cei născuți înainte de anul 1978 timpul s-a comprimat, aceștia neavând creierul “acordat” la noua valoarea a rezonanței Shumman, fapt ce generează această senzație de lipsă de timp sau de contracție a acestuia. Ei susțin că pentru cei născuți înainte de 1978, în momentul de față ziua are 16 și nu 24 de ore.

Ba mai mult ei afirmă că în 2012 nivelul oscilației Shumman va crește atât de mult încât natura nu va putea ține ritmul, iar timpul va înceta să mai existe, survenind astfel sfârșitul lumii.

De cealaltă parte sunt cei care susțin că explicația senzației de lipsă a timpului este generată de fapt de creșterea accelerată a nivelului de informații pe care creierul nostru trebuie să le proceseze, de numărul mare de ore petrecut la serviciu sau în trafic, de “bombardarea” creierului cu noi informații aduse de dezvoltarea tehnologiei (telefonia mobilă, internetul) și implicit a societății.

Acceptată de unii sau negată vehement de alții, teoria comprimării timpului a creat vâlvă în presa internațională. Timpul s-a comprimat sau doar percepția noastră s-a schimbat?

Ziua voastră câte ore are?

Articol preluat de pe site-ul EVA.RO

Share:

Leave a Reply